lastenboek appartementen         grondplannen         verkavelingsplan         lastenboek woningen
 
 


Voor het ontwerp van het Schoolhof werd samengewerkt met verschillende architecten en een bureau voor landschapsarchitectuur. Het resultaat is een aantrekkelijk en hedendaags woonproject met een combinatie van een groene binnenstrip en private tuinen.

De woningen hebben 2 bouwlagen met een hellend dak. Elke woning en elk appartement beschikt over een private staanplaats en buitenbergruimte.




De architectuur en de buiteninrichting worden naadloos op elkaar afgestemd. De gemeenschappelijke buitenruimte is aangevuld met private tuinen waardoor er een goede verhouding ontstaat tussen het publieke en private karakter van het woonerf.

Enerzijds is er rekening gehouden met een vlotte toegankelijkheid en anderzijds wordt het binnengebied autoluw ingericht, met een vlotte bereikbaarheid van een aantal parkeerplaatsen voor lokaal gebruik. Naast de private staanplaatsen voor de bewoners zijn een aantal staanplaatsen voor bezoekers voorzien.

De centrale groenstrip, met een ensemble van meerstammige bomen en hagen zal het groene karakter van het woonerf bepalen.


  • Voor deze woningen is gekozen voor een energiezuinige bouwmethode. Alle woningen worden extra goed ge´soleerd en zijn voorzien van een condenserende hoogrendementsketel.

  • Voor de ventilatie wordt gekozen voor een ventilatie type C+ (natuurlijke, zelfregelende lucht- aanvoer, mechanische, instelbare luchtafvoer). Dit systeem is heel gebruiksvriendelijk, energiebesparend en het vraagt ook weinig onderhoud.

  • Hierdoor slagen we erin om met het E-peil reeds te voldoen aan de strengere normen (E-60) die pas voorzien zijn vanaf 2014.




  • hedendaagse architectuur

  • groene binnenstrip & private tuinen

  • vlotte toegankelijkheid + parkeerplaats

  • energiezuinig met weinig onderhoud

  • vooruitstrevend qua wettelijke normen